fredag 2 december 2016

Mörk vinter eller glad vinter?

November är en mörk månad. Regnen kommer, temperaturen avtar och solen skiner mindre och mindre. Vad ska man göra? Vi kan inte undvika vintern men vi kan försöka att vara glada i alla fall. Svenskar har levt genom många vintrar och de kan ge oss några råd. Titta nedanför.


1. Gör roliga aktiviter
När man göra roliga saker blir man mer glad och mindre intresserad av vädret. Träffa dina kompisar, fika på ett cafe, baka en tårta, lek med dina barn och alla andra saker.


2. Motionera
En av de bästa sätten att minska novembers depression är att motionera. Man behöver inte att bli en idrottsmästare och springa ett maraton varje dag. Det är tillräckligt att ta en promenad, springa en halvtimme, simma eller gå på gym. När man motionerar blir man glad och livet ser bättre ut.



3. Gå ut
Solen skiner inte så mycket nu, men det är viktigt att man får D vitamin från ljus och andas frisk luft ute. Var inte rädd för snö, regn eller kallt väder. Klä på dig varma kläder, gå ut och njut av vintern. Minns också att det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Klä på dig flera lager av kläder, en tjock jacka, vantar och en mössa. Då är du klar att gå ut!


4. Använd reflexer
När det är mörkt ute måste man visa sig för bilar, cyklar och andra fotgängare. Reflexer bör användas på armarna, benen eller andra saker som rör sig (t. ex. ryggsäck eller väska). Om du bär reflexer ser bilen dig redan på 125 meters avstånd.


5. Utnyttja vintern!
Vinter är en vacker årstid och man måste också leva och sätta värde på det.


Trevlig vinter till alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar